Verbeter je billen met deze krachtige oefeningen

lisa-van-leeuwen
Geschreven door Lisa van Leeuwen
Laatste update: 13 mei 2023

Wil jij ook mooi strakke ronde billen? Dan zijn goede bilspieroefeningen van cruciaal belang. Door de juiste oefeningen te doen kun je zo het laagje vet van je billen aftrainen.

Billen trainen voor bikini of jeans

Wanneer je regelmatig je billen traint, wordt het veel aangenamer om strakke jeans te dragen. Veel mensen vinden hun billen te groot, te klein, te dik of te plat. Mocht ook jij niet tevreden zijn over je bilpartij, dan is het nu tijd om de nodige bilspieroefeningen te doen. Deze bilspieroefeningen met het nodige doorzettingsvermogen en een gezond voedselpatroon kunnen al snel tot mooi resultaten leiden. Wacht niet want voordat je het weet is het alweer zomer en loop je weer met bikini over het strand.

Wat is belangrijk voor mooie ronde billen?

Belangrijk voor mooie strakke billen zijn:

  1. Gezond voedselpatroon: Wanneer je dat laagje vet van je billen af wilt, zul je ook wat gezonder moeten eten. Het compleet uitsluiten van vetten in je voedselpatroon is niet verstandig. Om af te vallen hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je meer calorieën verbranden dan dat je nuttigt.
  2. De juiste bilspieroefeningen: In de sportschool zijn veel vrouwen bezig met de verschillende bilspieroefeningen. Onder het kopje ‘je billen trainen met de beste bilspieroefeningen’ worden vijf oefeningen besproken. Door deze tips op te volgen kan ook jij je billen goed trainen.
  3. Doorzettingsvermogen: Eenmalig een keer je billen trainen zal niet direct tot een mooi resultaat leiden. Het is belangrijk om over een langere periode je billen te trainen. Wanneer je deze trainingsduur combineert met een gezond levenspatroon, kan het al snel resultaat opleveren.

Je billen trainen met de beste bilspieroefeningen

De onderstaande oefeningen zijn in zowat elke sportschool uit te voeren. Ook jij kan vanaf vandaag met deze oefeningen. Wanneer je deze oefeningen voor het eerst uitvoert, is het aan te raden om hulp van een instructeur te vragen. Vooral bij squats is een juiste uitvoering erg belangrijk!

  1. Squats: Met squats kun je naast je billen ook je benen trainen. Het is een oefening waarom je bijna alle spieren in je billen en bovenbenen meepakt. Naast deze spieren train je ook een beetje je buikspieren, heupen en onderrug. De dieper je de squat doet des te meer je ook je billen traint.
  2. Barbell hip thrusts: Dit is een oefening waarmee je heel goed je billen kunt trainen. Het is zelfs nog een betere oefening om je billen mee te trainen dan met squats. De oefening ziet er misschien een beetje genat uit, maar sla hem daarom dus niet over!
  3. Dumbbell lunges: Dit is een erg zware oefening waarvan je hartslag snel stijgt. Bij dumbell lunges stap je been voor been naar voren. Probeer hierbij nooit met je knie voor je tenen te komen. Wanneer je dit goed af gaat, is het ook mogelijk om deze oefening met gewichten uit te voeren.
  4. Stiff-legged deadlift: Pak bij deze oefening niet teveel gewicht omdat het belangrijk is om de oefening goed uit te voeren. Je hebt dan kans dat je verkeerd gaat tillen waarmee de spanning op je onderrug komt in plaats van de hamstrings. Wanneer je oefening juist doet, voel je de hamstrings goed branden na deze oefening.
  5. Bulgarian split squats: Bij deze bilspieroefening is het belangrijk hoe je staat. Zorg er daarom eerst voor dat je de oefening juist uitvoert voordat je begint met gewichten. Bij deze oefening geldt, hoe verder de benen uit elkaar staan, des te meer je je bilspieren traint.

Thuis billen trainen

Het is ook mogelijk om thuis je billen te trainen. Het inpakken van je tas en het rijden naar de sportschool is niet meer nodig. Door de oefeningen op onderstaande instructievideo na te doen train je ook goed je billen. Jij kan ook mooie ronde billen krijgen, dus geen excuses meer.

Gerelateerd

Over de Auteur

lisa-van-leeuwen
Lisa van Leeuwen
Bijdrager

Lisa is een personal trainer met veel ervaring die haar kennis en passie voor fitness met haar lezers deelt. Ze is gespecialiseerd in het helpen van mensen om hun fitheidsdoelen te behalen en een gezonde levensstijl te behouden. Ze schrijft blogs waarin ze haar kennis over afvallen, voeding en oefeningen deelt, en ze streeft ernaar om mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.